Для сирів групи Лактик та напівтвердих із закритою структурою (на 100 та 500 л)

93 грн.
Є в наявності

Мезофільна закваска MА 11 - це універсальна мезофільна культура, яка підходить для приготування сирів із закритою структурою "без дірочок": Чеддар, Чешир, Дербі, Фета, Бринза та інші, а також сирів групи Лактик. Лактики - це м'які сири з козячого молока, як з пліснявою кіркою, і без неї: Валансе, Кротен, Сент-мор, Бюш. Назва групи походить від технології згортання під впливом молочнокислих бактерій: "Лактичної кислотної коагуляції".

Закваску МА 11 можна використовувати для приготування крем-сирів (Маскарпоне, Філадельфія), сиру та твердих сирів типу швейцарського та Пармезану з додатковим додаванням термофільної закваски.

Склад:

  • Lactococcus lactis,
  • Lactococcus cremoris

Рекомендоване дозування:

  • м'який сир, твердий і напівтвердий сир, сири з чеддеризацією: 6,25 DCU на 100 л молока, що переробляється
  • сир, сметана: 4 - 6 DCU на 100 л молока, що переробляється

Вид закваски: мезофільна (за посиланням відкриється список всіх мезофільних заквасок).

Найближчі АНАЛОГИ:

Розрахунок норми внесення закваски:

  1. Якщо ви придбали закваску на 100 л, то на упаковці буде вказана вага. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока.
  2. Якщо ви придбали оригінальний пакет закваски, що містить 25 DCU (кількість одиниць активності), то цієї кількості вистачить на переробку 500 л молока в домашніх умовах. На упаковці буде вказано вагу сухої закваски. Норму внесення можна вирахувати пропорційно до вашого обсягу молока. Такий розрахунок необхідно робити щоразу, тому що кількість закваски ​​в упаковці може змінюватися від партії до партії (обумовлена ​​фагова альтернативністю партій). Обсяг молока, на який розрахований пакет, залишається незмінним. Точне зважування найкраще проводити на ювелірних вагах.

Рекомендації щодо застосування:

  1. Якщо зберігання закваски здійснюється за негативної температури, перед розкриттям пакет необхідно витримати при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Інакше це може вплинути на активність і дію культур.
  2. Перед застосуванням закваски необхідно переконатися в тому, що культура в пакеті знаходиться в розсипчастій порошкоподібній формі.
  3. Додавати прямо в молоко, що переробляється. Не допускати утворення піни та попадання повітря в молоко. Розсипати необхідну кількість закваски поверхнею нагрітого до потрібної температури молока, почекати 2-3 хвилини, щоб закваска ввібралася і потім перемішати.
  4. Залишити молоко сквашуватися на термін, що рекомендується в рецепті.

Зберігання: при температурі -18ºС. Термін зберігання 18 місяців.

Умови транспортування: культура упакована в герметичну упаковку, що виключає контакт із будь-яким природним середовищем. Тому короткочасне порушення умов зберігання (транспортування при кімнатній температурі) терміном до 2х тижнів не впливає на активність штаму.

Виробник: Danisco France SAS (Франція)

У тому випадку, якщо ви розкрили пакет і не використовували його до кінця, то пакет необхідно герметично закрити або пересипати його в пробірки і зберігати в морозильному відділенні холодильника при температурі -18°С.

УВАГА! При роботі з бактеріальними концентратами ретельно дотримуйтесь стерильності, вимірювальні прилади (ложки) необхідно обробляти 70% спиртовим розчином.

Михайло / 05.01.2024
Яка норма внесення закваски на 10л молока ?
Администратор Светлана
Середня норма внесення становить 0,08 г на 10 л молока
Валерій / 25.12.2023
Хочу запитати, яка з мезофільних заквасок найкраще підійде для виготовлення фети?
Администратор Светлана
Будь яка мезофільна закваска підійде для виготовлення фети, але є спеціалізована закаваска для приготування класичної фети - FT 001 (Даніско) https://dom-gastronom.com.ua/zakvaski-i-pleseni-dlja-sirodelija/zakvaski-danisko/mezofilno-termofilnaja-zakvaska-dlja-feti-ft-001-danisko
Катерина / 10.11.2022
Добрий день!
Чи підходить дана закваска для виготовлення халлумі?
Администратор Светлана
Мезофільна закваска MА 11 відмінно підходить для сиру Халумі
Наталія / 23.03.2022
Доброго дня. Чи будуть у наяності плісняви для приготування лактиків Кротен, Валансе ?
Администратор Светлана
Плесени ожидаем на следующей неделе
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир (рецепт приготування)
Імеретинський сир – це свіжий грузинський сир з м’яким смаком, який можна їсти вже на наступний день після приготування. На Кавказі свіжоприготований імеретинський сир має назву «перший сир» або «молодий сир». З ним печуть хачапурі і роблять закуски,..
Сент-Мор-де-Турен  (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (Сент-Мор) - один из знаменитой плеяды козьих сыров из французской долины Луары, названный так по имени маленькой коммуны, где он производится еще с 9 века н.э. Этот сыр имеет необычную форму полена, пронизанного посередине сол..
Сент-Мор-де-Турен  (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (рецепт приготовления)
Сент-Мор-де-Турен (Сент-Мор) - один из знаменитой плеяды козьих сыров из французской долины Луары, названный так по имени маленькой коммуны, где он производится еще с 9 века н.э. Этот сыр имеет необычную форму полена, пронизанного посередине сол..
Гауда (рецепт приготування)
Гауда (рецепт приготування)
Гауда – голландський твердий сир, один із найпопулярніших сирів у світі. Існують різновиди Гауди з козячого та овечого молока, які зазвичай дозрівають більш тривалий час. В оригіналі, Гауда - це сир із щільною консистенцією та невеликою кількістю мал..
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле (рецепт приготовления)
Белпер Кнолле - это твердый швейцарский сыр в форме маленьких шариков в обсыпке из черного перца. Консистенция сыра меняется в течение периода его созревания, так что в первый месяц это - полумягкий сыр, который можно намазать на хлеб, а к году ..
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Гауда с голубой плесенью (рецепт приготовления)
Обычно сыры с голубой плесенью имеют мягкую открытую текстуру, которая обеспечивает хорошие условия для развития плесени P.roqueforti. Однако, существует вариация Гауды с голубой плесенью, обладающая совершенно уникальными вкусовыми характеристиками...
Чеддер (рецепт приготовления)
Чеддер (рецепт приготовления)
Чеддер - это самый знаменитый английский сыр. Это классический твердый сыр из пастеризованного коровьего молока с плотной, крошащейся текстурой, имеющий бледновато-желтый цвет теста. Некоторые фермеры подкрашивают Чеддер натуральным красителем а..
Халумі (рецепт приготування)
Халумі (рецепт приготування)
Халумі (Halloumi) – найвідоміший продукт острову Кіпр, національна гордість кіпріотів. Це сир із додаванням сухих листочків м’яти, що надає йому пікантності та особливого аромату. Сир схожий на Сулугуні, але Халумі більш щільний, ніби «гумуватий..
Кайрфилли (рецепт приготовления)
Кайрфилли (рецепт приготовления)
Кайрфилли - традиционный английский сыр родом из Южного Уэльса, из одноименного города Кайрфилли. Это сыр из жирного цельного коровьего молока, который сейчас принято продавать молодым - выдержки от 8 дней и до трех недель. Молодой Кайрфилли пре..
Філадельфія (рецепт приготування)
Філадельфія (рецепт приготування)
Філадельфія – популярний американський вершковий сир, який виготовляється із суміші молока та вершків. Він відрізняється від інших сирів тим, що йому для визрівання не потрібно багато часу. Філадельфія має м’який вершковий смак та кремову консистенці..
Чешир (рецепт приготовления)
Чешир (рецепт приготовления)
Чешир - это один из старейших британских сыров. Рыжий Чешир, подкрашенный аннато в глубокий оранжевый цвет, производился и продавался путешественникам в холмах Северного Уэлльса. Сыр окрашивали в оранжевый, чтобы подчеркнуть, что он сд..
Маскарпоне (рецепт приготування)
Маскарпоне (рецепт приготування)
Маскарпоне – м’який свіжий італійський сир. Сир має густу кремоподібну консистенцію і дуже високий процент жирності (від 60 %). Маскарпоне є невід’ємною частиною багатьох італійських десертів, таких як тірамісу. Рецепт маскарпоне настільки простий, щ..
Пивной сыр (рецепт приготовления)
Пивной сыр (рецепт приготовления)
Пивной сыр - это английский полутвердый сыр с закрытой текстурой (без глазков). Для получения более насыщенного пивного вкуса есть один важный момент процесса сыроварения, обеспечивающий неожиданный визуальный эффект, а также придающий боле..
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир у вершках (рецепт приготування)
Зернистий сир – різновид сиру зниженої жирності. Займає проміжне місце між звичайним сиром і твердим сиром, тому що являє собою сирне зерно, змішане з трохи підсоленими вершками. Може використовуватися як самостійна страва, а також для приготування р..
Лабне (рецепт приготування)
Лабне (рецепт приготування)
Лабне – це крем-сир, приготований з йогурту. Він є традиційним продуктом кухні країн Середнього Сходу. Особливо даний сир є популярним у Лівані.Із сиру Лабне часто роблять кульки, які обвалюють у травах або спеціях. Сир Лабне можна подавати у свіжому..
Фета (рецепт приготування)
Фета (рецепт приготування)
Фета – це сир, який у всіх асоціюється із Грецією. Фета – найвідоміший у світі сорт свіжого сиру. Сир фета готується з овечого або козячого молока. Але існують варіанти і на коров’ячому молоці. Має білий або кремовий колір, приємний сирний запах і кр..
Банон (рецепт приготування)
Банон (рецепт приготування)
Банон - м’який французький сир із козячого молока (іноді із суміші козячого та овечого, але з переважанням козячого) родом із Альп Верхнього Провансу. Назву сиру дало мальовниче середньовічне містечко, розташоване на висоті 800 м між плато Контадур т..

Рекомендовані товари

Мітки: мезофільна закваска МА 11 купити в Україні, мезофільна закваска Danisco, мезофільна закваска Даниско, закваски Даниско в Україні, купити закваски Даниско в Україні, закваски Danisco в Україні

Рекомендуємо почитати

Состав сырных заквасок

Состав сырных заквасок

Если вы хотите получи..

Особенности мезофильных и термофильных заквасок
Липаза в сыроделии

Липаза в сыроделии

Начинающие сыроделы ч..

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризация сырной массы

Чеддеризацией называется ..